Skocz do zawartości

Zmiana rozmiaru okna

Recommended Posts

Napisano

Ostatnio zacząłem pisac sapera :D ale bez buttonów(tu nie miejcie mnie za idiote ja lubię sobie utrudniać pracę [raz pisałem forum bez SQLa :) ])
no i mam problem ze zmianą rozmiaru okna tzn. gdy wybiorę z menu średniozaawansowany okno nie zmienia rozmiaru i pole wychodzi poza okno tzn. "chowa się". W jaki sopsób zmienić rozmiar okna? Wiem że da się zamknąć okno i otworzyć nowe z nowymi parametrami ale jak to wygląda w praktyce?

Napisano

Dzięki, działa. Ale wystąpił następny problem :(. Gdy przesunę okno i wybiorę z menu Gra->Nowa okno zmienia swoje położenie ale pozostaje po nim "cień" tzn ostatni obraz gry. muszę w takim przypadku przesuwać i zmazywać to oknem nowej gry. Troche zamotałem ale myśle że zaczaicie a jeśli nie to dajcie znać to udostępnie kod. Musze go jeszcze troche uporządkować.

Napisano

Dobra, już nie musicie sobie zawracać tym głowy :D Próbowałem odświerzyć okno ale nic nie pomagało i wpadłem dzisiaj na pomysł żeby odświerzyć pulpit :) Wpisałem

InvalidateRect(HWND_DESKTOP,NULL,TRUE);

i działa :D. Jak chcecie to możecie zobaczyć co mi wyszło. Projekt razem z plikiem exe jest spakowany pod adresem https://ship.me2.pl/download/zonk.zip[219kb]