Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wiec chlopaki witam was serdecznie :) 
( PS. jesli nie macie czasu i checi nie czytajcie :D )
1. Mam takie pytanie... czytam tu kursy winapi, czytam 2ksiazki na raz c++ ;) ale lubie jak to jest w delphi czy c++builderze borlandowskich lub VC++... mieć okno dialogowe i dużo komponentów klikam składam i jest :P No i sie pytam właśnie do osób mających kompilator VC++ .net ( lub całe studio i konkretnie o C++ chodzi ) ktory projekt jest the best dla "leniuchów" jeśli chodzi o komponenty? ;] bo MFC jak myślalem ze to wlasnie glownie dla komponentow gotowe classy a tu bedz dzis z ciekawosci dalem ktorys .NET i ups wiecej ;] wie ktos ktory projekt najlepiej zebym wziol? :P

2. Mam pytanie :)  ... czy wie ktos skad mozna jesli mozna scaignac wiecej komponentow, kupic ksiazke i sciagnac polish language pack do VC++ .NET ??

Napisano

Oj Czakol,Czakol :) Najlepszy dla ciebie będzie Console aplication ;) Bierzesz się za wszystko naraz: c++,winapi, buildier, dephi,a teraz jeszcze net. Może zacznij od nauki c++. Co z tego że możesz wstawić sobie na formularz jakieś komponenty, przecież to nie jest programowanie tylko wyklikiwanie programu.

Napisano

Ladnie ci odpowiem :) 

Wiec Spoon(void);
{ 
znam buildera;
znam delphi;
bo [to przecierz] = "borlandowskie podobne programowanie";
wiem [ze nie to samo] = "lecz pobobne";
console [lubie] = "ale juz powoli mnie nudzi';
wole [programowanie] = "obiektowe";
lecz [tu sie zgodze] = "winapi dobrze nie znam mam zamiar lepiej poznac"
lecz [przy poznawaniu winapi] = "chcialbym robic programy";
poniewarz [inaczej] = "sie nie naucze bo bez pomyslu na program";
i [rozwiazywaniu] = "problemow by go napisac (by sie kompilowal)";
nie [mam] = "tak duzego zapalu by sie uczyc i tworzyc ;]";
a [uzywajac] = "komponenty rownierz musze uzyc winapi";
by [stworzyc] = "wlasne komponenty oraz inne sprawy czystego c++";
}

...no tak wytlumaczajac ;] reasumujac mam zamiar uczyc sie winapi i bardziej poznac c++ sposobem prob i bledow piszac wymyslony program przy uzyciu komponentow bo to fajne ;] lecz nie muwie ze od konsoli odchodze ostatnio sie bawilem kolorami i takie bajery preferuje gryzie mnie standart i prostota , czaronobialy swiat 1D , 3D lepszy ;]

• A teraz zapytam nie wiem po co to na gorze pisalem ale nudzi mi sie teraz ;] wiec pytam czy ktos umialby mi tak prosto zrozumiale wytlumaczyc co to .NET ? bo dla laika to builder (np. komponenty jak timer niewidoczna funkcja dzialajaca w tle) przeniesione do Microsoft kompile aplikation ;] albo rozwiniete MFC tez builder :) chyba ze sie myle lecz o .NET wiem ile nie wiem ;] i jedyne co widze to jak builder duzo komponentow ;] jesli jestem a pewnie tak w bledzie wylumaczy ktos? ;]