Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czy ma ktoś jakieś materiały na temat TreeView/TreeCtrl?
W dokumentacji WinApi na stronie znalazłem sporo, jeszcze się przez to nie przekopałem, ale może ktoś ma coś więcej na ten temat? Oczywiście najlepiej po polsku :)
Może ktoś potrafi mi też wytłumaczyć dokładnie różnicę TreeView/TreeCtrl?
Zdaje się, że Ctrl jest do okien dialogowych, ale nie jestem pewien.
Może jakiś artykuł na ten temat...? [to do pinolca:)]

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

Jak zwykle najwięcej informacji jest w msdn i oczywiście po angielsku. A jeżeli chodzi o różnice pomiędzy TreeView/TreeCtrl to mówisz w tym momencie o MFC czyli CTreeView i CTreeCtrl chiba że coś źle doczytałem. W Win32 jest tylko TreeView. O różnicach możesz doczytać tutaj https://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/vccore/html/_core_using_ctreectrl.asp Bardzo możliwe że bedzie jakiś artykuł o TreeView i to niebawem.

pozdrawiam

Napisano

W WinApi jest tylko TreeView. Sposob uzycia jest dosc kompleksowo IMO wytlumaczony na MSDN i ja jak sie bawilem ta kontrolka to korzystalem jedynie z tego zrodla informacji. Najlepsze to to ze m$ napisal makra do sterowania ta kontrolka wiec jest to w tym momencie dziecinnie proste. praktycznie zadnych komunikatow itd. . Zycze milego kodzenie drzewka