Piotrekmyster Napisano Kwiecień 23, 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 23, 2017 Witam, zaczynam przygodę z programowaniem i już na samym początku pojawił się problem, którego sam nie umiem rozwiązać. Więc tak: jdk mam zainstalowane na D:\Java\..., a eclispe na D:\eclispe\... (mam wersję eclipse classic) Napisałem swój pierwszy projekt i gdy naciskałem zielony trójkąt(RUN) wyskakiwał błąd: Error: Could not find or load main class WitajSwiecie.java, więc otworzyłem cmd i tam pozmieniałem(chyba) ścieżkę path(z filmiku z internetu) i skomplikowanym(?) ten program po czym uruchomiłem znowu eclispe i gdy teraz naciskam trójkąt to wyświetla mi się napis "Witaj Świecie !" tylko, że jak chce dodać jakiś napis do "Witaj Świecie !" np, żeby wyglądało to tak: "Witaj Świecie ! Jestem tu" i wciskam zielony trójkącik to program pyta się czy zapisać projekt, wtedy wciskam tak i pojawia się napis w konsoli "Witaj Świecie !" bez "Jestem tu" . Teraz, gdy chcę stworzyć nowy projekt to znowu pojawia mi się Error: Could not find or load main class NAZWA.java i w ogóle nie mogę go skompilować(?) nawet w cmd. Proszę o pomoc! Siedzę nad tym od wczoraj i powoli się irytuje Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts