Alex Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Napisano Czerwiec 12, 2013 Każdy z obecnych systemów smartfonowych ma swój język do pisania aplikacji. IPhone ma Objective-C, Android ma Javę, .NET dla Windows Phone. Słyszałem, że na FireFox OS aplikacje będą webowe i będzie się je tworzyć w HTML5. Zastanawia mnie jak można tworzyć aplikacje na ten system. Na Tizena chyba też mają chodzić webowe aplikacje. Cytuj
JCabak Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Napisano Czerwiec 12, 2013 Na TizenOS i FirefoxOS będzie można pisać aplikacje webowe, nic nie stoi na przeszkodzie.Może zainteresują się Phonegapem ? Aplikacje w HTML5 uruchomiszn a kilku wiodących systemach mobilnych, niedługo zapewne dodadzą też TizenOS i FFOS ;) Cytuj
michcik Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Napisano Czerwiec 12, 2013 Nie wiem, jak z FFOS, ale na Tizena jest już udostępniony SDK (podobno jeszcze z wieloma błędami, ale jest) i można na nim pisać aplikacje natywne (C++) lub webowe (HTML+JS+CSS) Cytuj
Recommended Posts