Alex Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Każdy z obecnych systemów smartfonowych ma swój język do pisania aplikacji. IPhone ma Objective-C, Android ma Javę, .NET dla Windows Phone. Słyszałem, że na FireFox OS aplikacje będą webowe i będzie się je tworzyć w HTML5. Zastanawia mnie jak można tworzyć aplikacje na ten system. Na Tizena chyba też mają chodzić webowe aplikacje. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JCabak Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Na TizenOS i FirefoxOS będzie można pisać aplikacje webowe, nic nie stoi na przeszkodzie.Może zainteresują się Phonegapem ? Aplikacje w HTML5 uruchomiszn a kilku wiodących systemach mobilnych, niedługo zapewne dodadzą też TizenOS i FFOS ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcik Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Nie wiem, jak z FFOS, ale na Tizena jest już udostępniony SDK (podobno jeszcze z wieloma błędami, ale jest) i można na nim pisać aplikacje natywne (C++) lub webowe (HTML+JS+CSS) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts