vbia Napisano Styczeń 22, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2015 Szukam materiałów/haseł/słów-kluczy, które nakierowałyby mnie na to w jaki sposób wykonać następujące zadanie.Mam interfejs. W nim są metody, które mają odpowiadać za:nr1 zapisanie zwierzaka w systemie i nadanie mu identyfikatora(nazwy lub nr)nr2 stworzenie grupy zwierząt i nadanie jej identyfikatora(nazwy lub nr)nr3dodanie obroży dla grupynr4 usuniecie grupynr5usuniecie zwierzakanr6 przesyłanie napisu jaki ma się pojawić na obroży u wybranej grupy zwierzat (na każdej obroży może być kilka napisów może tam być np. napisane jak zwierze ma na imię, czy choruje, czy lubi wodę...byle co, to mają byc teksty w tablicy)nr7 zwraca wszystkie napisy jakie zostały przesłane do wypisania na obroży (tablica z napisami) w kolejności nadsyłaniaCzy ewentualnie ktoś mógłby coś podpowiedzieć? Nawet nie wiem jak zacząć... Gdyby chodziło o jeden obiekt to nie byłoby problemu ale jak pracować na grupie?Dodam tylko, że ja piszę sam interfejs prowadzący robi klasę startową itd. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano Styczeń 26, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 26, 2015 Baza zwierzaków - kolekcja (Set, List)Grupa - kolekcjaNadanie id - long, AtomicLongZwierze - wlasna klasa Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vbia Napisano Styczeń 27, 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 27, 2015 W sumie o mniej więcej taką odpowiedź mi chodziło- dzięki :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts