MirMil Napisano Październik 20, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 20, 2013 Hej, Szukam rozwiązania na usunięcie niechcianych znaków ze stringa. Funkcja Replace pozwala mi na podmianę tylko tekstów dla znaków specjalnych typu !@# nie chce działać. Zakładam że nie wiem w którym miejscu taki znak się znajdzie. Napisałem coś takiego Update baza SET tabela=REPLACE(tabel,'%[^0-9]%','') Niestety to nie działa. Googluje już kilka godzin i wciąż brak rozwiązania Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Listopad 3, 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 3, 2014 Korzystasz z regular expression w funkcji REPLACE, a z tego co widzę w dokumentacji np. na: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-functions.html#function_replace nie ma nic o używaniu regular expressions. Po prostu użyj pojedynczych wywołań REPLACE dla tych znaków lub pomyśl o pobraniu tej wartości stringa i skorygowaniu jej np. w PHP. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts