acronis Napisano Wrzesień 3, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 3, 2013 Witajcie. To jest mój pierwszy post, mam nadzieję, że będziecie mi w stanie pomóc. Potrzebuję w C# WinForm zrobić ekran z latającą "belką" (ProgressBar; style = Marquee) i napisem "Proszę czekać, trwa wykonywanie akcji A ...". Oczywiście musi być możliwość w każdej chwili wyłączyć/ukryć ten form, zmienić na nim tekst. Próbowałem rozwiązanie znaleźć w Internecie, ale bezskutecznie ;/ Chodzi o taki SplashScreen, ale nie tylko przy uruchomieniu programu, ale także w innym czasie, przy dłuższych akcjach programu, kiedy interfejs użytkownika może nie odpowiadać. W razie niejasności chętnie odpowiem na dodatkowe pytania. Bardzo zależy mi na szybkim rozwiązaniu problemu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acronis Napisano Wrzesień 5, 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 5, 2013 Nikt nie wie? :( Brak kompetentnych osób? :( Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nekromancer Napisano Wrzesień 20, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 20, 2013 To o co prosisz to jest absolutnie podstawowa umiejętność tworzenia banalnych formularzy w C#. Po prostu zrób dialog, w nim 2 kontrolki i pokazuj/ukrywaj go kiedy chcesz. Wielkiej filozofii tu nie ma.. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts