Kaczka Napisano Grudzień 6, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 6, 2019 jaka i w ktorym miejscu kody wstawic funkcje ktora odwieza okno po jakiej kolwiek operacji na nim(teraz mam tak ze gdy mniejsze okno a pozniej rozcjiagne to znika mi czesc bitamapy, lub gdy wczytuje obrazek to pojawia sie on na poprzednim) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Surprise Napisano Grudzień 9, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 9, 2019 Witam, nie rozumiem tego zdania w nawiasie...hyh mógłbyś jakoś to przystępniej wytłumaczyć. Do wyświetlania bitmap polecam statica (tworzysz kontrolkę tego typu ze style SS_BITMAP i SS_IMAGEREALSIZE, czy jakoś tak i jako nazwę podajesz bitmapkę w zasobach). Co do metody jaką wyświetlasz. W zdarzeniu WM_PAINT wyświetlasz bitmapkę w odpowiednim miejscu i jest po kłopocie, tj, nie powinno być problemów. Funkcja która odświeża okno (wywołuje zdarzenie WM_PAINT) to InvalidateRect(hwnd, NULL, NULL, true), lub po prostu wysyłasz nazwę wiadomości funckją SendMessage. Jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało, ale tak jak mówiłem, mnie roboty jest ze staticem ;) Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts