Ray Napisano Listopad 17, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 17, 2019 Oto fragment kodu: double war1; int decimal, sign; char *tym; war1=3.298; tym=ecvt(war1, 4, &decimal, &sign); SendDlgItemMessage(hKalk,502,EM_REPLACESEL,0,(LPARAM)tym); Chciałbym, aby war1 zostało wyświetlone w Edit, jednak tak się nie dzieje :( Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burn Napisano Listopad 17, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 17, 2019 Witam Kod w porządku :) W kontrolce EDIT powinno pojawić się 3298 (tak jak napisałem bez separatora dziesiętnego). Jeżeli kontrolka EDIT nie wyświetla tekstu to winne za to mogą być nieprawidłowy uchwyt hKalk lub nieprawidłowy ID kontrolki 502. Pomijam już to, że z niewiadomych przyczyn używasz EM_REPLACESEL do wyświetlenia tekstu w EDIT zamiast WM_SETTEXT lub SetWindowText. Chyba, że rzeczywiście chcesz zmieniać zaznaczony tekst. W każdym razie podany kod powinien dzialać chyb, że popełniłeś jeden ze wspomnianych błedów (ew. oba na raz). Pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ray Napisano Listopad 17, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 17, 2019 Faktycznie - działa. W takim razie mam błąd w innym miejscu progamu. EM_REPLACESEL dałem ponieważ mam Edita z wieloma liniami. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts