Ray Napisano Listopad 9, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 9, 2019 Do wyświetlania tekstu na ekranie posługuję się następującym kodem: hdc = GetDC(hwnd); TextOut(hdc, 13,wsy, "aaaa", 4); ReleaseDC(hwnd, hdc); Tekst wyświetla się prawidłowo. Jednak gdy program zminimalizuje, a nastepnie spowrotem wyświetle na pulpicie, tekst znika. Co muszę dopisać, aby tekst nie znikał ? Mam WinXP Home Kompilator C++BuilderX Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trace Napisano Listopad 9, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 9, 2019 Wrzucić to do WM_PAINT? Tylko wtedy zamiast GetDC używaj BeginPaint, inaczej tekt będzie ci cały mrugał. A tak wogóle to do wyświetlania tekstu znakomicie nadają się kontrolki static, wtedy nie trzeba sobie zaprzątać głowy czcionkami, kolorami, tłem i innymi pierdołami. Pozdrawiam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ray Napisano Listopad 9, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 9, 2019 Wiem, że lepiej używać staticów. Jednak miałem z nimi kłopoty. Jednak dzięki Twojej pomocy teraz już z nich umiem korzystać. THX Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts