Sloth Napisano Wrzesień 10, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 10, 2019 problem polega na tym ze nie wiem jak stworzyc aplikacje ktora nie bedzie w trayu tylko jako proces dzialajacy w tle Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trace Napisano Wrzesień 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 10, 2019 Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi... Aplikacja nie będzie widoczna w trayu, jeżeli jej sam tam nie dodasz. Jeślii chcesz stworzyć program, który nigdzie nie będzie widoczny podczas pracy (ani w trayu, ani na pasku zadań), to po prostu nie twórz mu okna (ew. ukryj je funkcją ShowWindow(hwnd, SW_HIDE). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher Napisano Wrzesień 13, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 13, 2019 Jeżeli chcesz ukryć swój program jeszcze bardziej skorzystaj też z funkcji RegisterServiceProcess. Opis jest w helpie a tu masz przykładowy kod: typedef DWORD (WINAPI* FNPROC)(DWORD,DWORD); //Definicja typu dla RegisterServiceProcess //Definicja potrzebnych zmiennych FNPROC fnproc; HINSTANCE hInst; hInst=LoadLibrary("kernel32.dll"); //Do hInst uchwyt biblioteki kernel32.dll fnproc=(FNPROC)GetProcAddress(hInst,"RegisterServiceProcess"); //Do fnproc adres funkcji //RegisterServiceProcess fnproc(0,1); //Wywołanie funkcji FreeLibrary(hInst) //Zwolnienie biblioteki kernel32.dll Teraz nawet po użyciu Ctrl+Alt+Del nie znajdziesz go na liście uruchomionych programów. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cielak Napisano Wrzesień 29, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 29, 2019 Czy metoda pokaza przez Majaka dziala na XP bo gdzies czytalem ze nie :? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Surprise Napisano Wrzesień 29, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 29, 2019 Na 98 na bank zadziała, ale xp nie mam (i tak by mi nie poszedł ;))....myślę, że może się to nie udać...na NT chiba nie pójdzie...winc skoro na NT to na xpeku też..nie wiem...NIECH KTOŚ SPRAWDZI...bo to jest CIEKAWE :!: pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher Napisano Wrzesień 29, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 29, 2019 Właśnie sprawdziłem to na windzie 2000 i niestety nie działa więc pewnie i pod XP nie pójdzie. Przepraszam że nie zrobiłem tego zanim go dałem na forum. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sleeppower Napisano Październik 6, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 6, 2019 Jesli chodzi o XP to znalazlem inny sposob co prawda mniej elegankci i w ogole, no ale co tam Mozna po prostu za kazdym razem kiedy kotos wlacza menadzer zadan zamknac go i tyle :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Surprise Napisano Październik 7, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 7, 2019 Tak, tak, jeszcze lepiej pobrać uchwyt do pulpitu i EnableWindow... zablokować pulpit...wtedy w ogóle nie wyświetli mu się menadżer... ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts