Crotchet Napisano Wrzesień 7, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 7, 2019 Mam bardzo niewiele czasu na dokonczenie programu, a przedemna jeszcze duzo pracy. Napotkalem na problem zwiazany z ini. Szukalem na msdn, google i nic. Musze dopisac jeszcze obsluge uzytkownikow i mysle ze .ini sprawdza sie w tej roli. Potrzebuje tylko kilku wskazowek i przykladow dla poczatkujacego . Jesli ktos moze napisac mi wzor programu, ktory wczyta plik uzytkownika bede bardzo wdzieczny. Dodam ze taki plik bedzie sie skladal ze zdania i daty do nich przywiazanych. Prosze o szybka pomoc i z gory dziekuje. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Surprise Napisano Wrzesień 7, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 7, 2019 mmmm mój pierwszy art...to były czasy...tu masz linka: https://www.winapi.org/index.php?option=content&task=view&id=44&Itemid=30 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crotchet Napisano Wrzesień 7, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 7, 2019 Wszystko pieknie, art bardzo przydatny :), ale 'ale' musi byc . Jezeli nie wiem ile jest 'czesci' w pliku i chce miec wszystkie wyniki w arrayu to co mam zrobic? Czy GetPrivateProfileSection wczyta mi wszystko co sie znajduje w pliku i w jakim formacie dostane odpowiedz? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Answer Napisano Wrzesień 7, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 7, 2019 Nieznana ilość części w pliku .ini nie powinna być problemem wystarczy napisać INI w stylu : [Ogolne] IloscCzesci = 2 [1] Nazwa = Nazwa1 [2] Nazwa = Nazwa2 Kazda sekcja odpowiadałaby za osobnego użytkownika, a IloscCzesci to chyba mówić nie muszę .. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts