Memento Napisano Wrzesień 3, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 3, 2019 Witam, mam w programie kilka przyciskow i na nich wyswietlone bitmapy. I chcialam sie zapytac, czy jest jakas fukcja za pomoca ktorej moge niektore z tych bitmap ukryc albo wylaczyc? :? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Surprise Napisano Wrzesień 3, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 3, 2019 Hej, myślę, że podczas wywołania komunikatu BM_SETIMAGE w lParam podaj pusty uchwyt do bitmapy lub poprostu NULL, to powinno załatwić sprawę chociaz nie jestem do końca pewny - nie testowałem :D , w ostateczności możesz zrobić szary obrazek...hehe Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trace Napisano Wrzesień 5, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 5, 2019 Teoretycznie można by też przy pomocy SetWindowLong ustawiać i usuwać styl odpowiedzialny za wyświetlanie bitmapy na przyciku (bodajże BS_BITMAP, albo coś w tym stylu :P)... Ale podobnie jak codeguy nie testowłem tego sposobu - tak mi spontanicznie do glowy przyszlo, jako alternatywa... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Surprise Napisano Wrzesień 6, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 6, 2019 dzisiaj nie miałem chwilowo co robić (nie chciało mi się pisać arta...hehe, nie no spoko za pare dni dokończe..) i przetestowałem ten mój sposób na znikające bitmapy...ON..DZIAŁAAAA!!!! hehe pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts