sleeppower Napisano Czerwiec 13, 2019 Autor Zgłoś Napisano Czerwiec 13, 2019 bool odczytaj_wartosc_ciag(HKEY glowny_klucz, //nazwa klucza glownego LPCTSTR adres_klucza, // nazwa podklucza LPCTSTR nazwa_wartosci, // nazwa wartosci ktora chcemy odczytac LPCTSTR sprawdzana_wartosc ) { // Funkcja odopwiedzialna jest za srprawdzenie czy podana wartosc w kluczu istnieje char buffer[1024]; LPCTSTR koncowy; HKEY hKey; if(RegOpenKeyEx(glowny_klucz,adres_klucza,0,KEY_ALL_ACCESS,&hKey)==ERROR_SUCCESS) { DWORD dwSize; dwSize = sizeof(buffer); RegQueryValueEx(hKey,nazwa_wartosci,NULL,NULL,reinterpret_cast<BYTE *>(&buffer),&dwSize); koncowy = buffer; RegCloseKey(hKey); if (koncowy == sprawdzana_wartosc) { return true; } else { return false; } } } // koniec odczytaj_watosc Nie wiem dlaczego ale mi niedziala Pisze w DevC++ błędu nie wywala ale nie odczytuje mi z rejestru ?? POMOCY Cytuj
Trace Napisano Lipiec 26, 2019 Zgłoś Napisano Lipiec 26, 2019 Nie wiem czy to nadal aktualne, ale w którym dokładnie miejscu Ci to nie działa? Czy program "wchodzi" w pierwszą instrukcję warunkową? Daj jakies MessageBoxy albo asserty i zobacz co konkretnie szwankuje... Cytuj
Recommended Posts