sleeppower Napisano Czerwiec 13, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 13, 2019 bool odczytaj_wartosc_ciag(HKEY glowny_klucz, //nazwa klucza glownego LPCTSTR adres_klucza, // nazwa podklucza LPCTSTR nazwa_wartosci, // nazwa wartosci ktora chcemy odczytac LPCTSTR sprawdzana_wartosc ) { // Funkcja odopwiedzialna jest za srprawdzenie czy podana wartosc w kluczu istnieje char buffer[1024]; LPCTSTR koncowy; HKEY hKey; if(RegOpenKeyEx(glowny_klucz,adres_klucza,0,KEY_ALL_ACCESS,&hKey)==ERROR_SUCCESS) { DWORD dwSize; dwSize = sizeof(buffer); RegQueryValueEx(hKey,nazwa_wartosci,NULL,NULL,reinterpret_cast<BYTE *>(&buffer),&dwSize); koncowy = buffer; RegCloseKey(hKey); if (koncowy == sprawdzana_wartosc) { return true; } else { return false; } } } // koniec odczytaj_watosc Nie wiem dlaczego ale mi niedziala Pisze w DevC++ błędu nie wywala ale nie odczytuje mi z rejestru ?? POMOCY Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trace Napisano Lipiec 26, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 26, 2019 Nie wiem czy to nadal aktualne, ale w którym dokładnie miejscu Ci to nie działa? Czy program "wchodzi" w pierwszą instrukcję warunkową? Daj jakies MessageBoxy albo asserty i zobacz co konkretnie szwankuje... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts