Pszczoła Napisano Maj 17, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 17, 2019 Pod Dev-C++ kompiluję "pierwszy program" podany przez pinolec.Wyskakuje mi błąd linku: Linker error undefined reference to 'GetStockObject@4' nie chodzi mi o tłumaczenie,a o istotę błedu - co nie jest dodane do linkera? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Maj 18, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 18, 2019 Pewnie wybrałeś 'console project' zamiast 'windows aplication' czy jakoś tak :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczoła Napisano Maj 18, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 18, 2019 Nie,nie popełniłem takiego błedu.Prog. się kompiluje,występuje błąd linku.Jeżeli możesz ,pobierz ten prog. z pierwszej strony i skompiluj.Jak ci się uda,to może mnie to naprowadzi (przy twojej pomocy) na rozwiązanie. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Maj 18, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 18, 2019 windows application - ok console aplication - undefined reference to `GetStockObject@4' Stwórz projekt od początku, bo Dev ma czasami swoje humory ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczoła Napisano Maj 18, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 18, 2019 Spoon:dzięki!!.Ja dodałem ten plik do Empty Projekt i to był błąd.Skompilował się pod Windows Application po usunięciu proponowanego main.cpp i wklejeniu tego pliku.Teraz to zanalizuję.Dzięki. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts