Tracer Napisano Kwiecień 30, 2019 Autor Zgłoś Napisano Kwiecień 30, 2019 Mam małą procedurkę zaadaptowana z delphi do sterowania pinami portu lpt.Wstawka ta jest napisana w asemblerze niestety niewiem jak taką wstawkę dołączyć do kodu tak aby Dev łyknoł taką mieszankę. Ogólnie potrzebuję dowiedzieć się jak dodawać wstawki asemblera do kodu, naprzykład w postaći osobnych procedur. Interesuje mnie każde skuteczne rozwiązanie nieważne jak bardzo zagmatwane chociaż czym prostsze tym lepiej. Cytuj
Freak Napisano Kwiecień 30, 2019 Zgłoś Napisano Kwiecień 30, 2019 __asm{ bla bla bla } Ale to zadziała tylko w Visualu. Dev to kompilator z unix-ów i nie używa składni intela tylko at&t która jest cholernie zakręcona :D. Jeśli bardzo chcesz to tu są opisane różnice https://www.delorie.com/djgpp/doc/brennan/brennan_att_inline_djgpp.html a wstawiki asm w Devie wyglądają jakoś tak __asm("mov %dx,0") ; __asm("mov %al,0") ; Cytuj
Tracer Napisano Maj 6, 2019 Autor Zgłoś Napisano Maj 6, 2019 :) dzięki idę zaraz wytestować ten sposób jeżeli mi się powiedzie to powiadomię o tym. :D Cytuj
Recommended Posts