Sage Napisano Kwiecień 1, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 1, 2019 witam Moze mi ktos powiedziec jak wczytac obraz formaty jpg i zmienic go na bmp. pozdrawiam!!! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Kwiecień 1, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 1, 2019 Zalezy czy chcesz sie wspomoc gdi+, czy raczej nie? Jezli nie to najpierw musisz sie zaopatrzec w jakies zrodla dekodujace jpeg'a, np: ftp://ftp.uu.net/graphics/jpeg/ Natomiast, jezeli z gdi+ to...daj znac ;-) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sage Napisano Kwiecień 1, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 1, 2019 widzisz 'twardy' z tym GDI+ to nawet dobry pomysl przeczytalem artykuly z tej stronki ale wydaje mi sie to zbyt malo bym mogl bawic sie GDI+ znasz stronke skad moge sciagnoc jakas dokumentacje goglowalem troche ale znalazlem tylko strzepy informacji. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Kwiecień 2, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 2, 2019 Problem z tym, ze ja pisze w delphi, tak wiec taka strone moglbym Ci poradzic. Ty zapewne wolal bys w c++, ale mysle, ze koledzy rzuca linki. Ale moge Ci podac jedna: https://www.codeproject.com/vcpp/gdiplus/. A warto sie zapoznac z gdi+, bo w przypadku jego to zeby przekonwertowac jpeg'a do bmp to zaledwie kilka linkjek prostego kodu. Odpowiedz na Twoja pytanie tak by wygladala w delphi: uses gdiputil,gdipobj; var img:TGPBitmap; clsid: TGUID; begin img:=TGPBitmap.Create('jakasgraph.jpg'); GetEncoderClsid('image/bmp', clsid); img.Save('wynik.bmp',clsid,nil); img.Free; end. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Kwiecień 2, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 2, 2019 Wersja w c++ CLSID encoderClsid; Image* img = new Image("jakasgraph.jpg"); GetEncoderClsid(L"image/bmp", &encoderClsid); img->Save("wynik.bmp", &encoderClsid, NULL); delete img; przeczytalem artykuly z tej stronki ale wydaje mi sie to zbyt malo bym mogl bawic sie GDI+ To nie czytaj tej stronki ;) tylko msdn-a albo jakiegoś helpa do gdi+ tam jest wszystko ładnie opisane z przykładami. https://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/gdicpp/GDIPlus/GDIPlus.asp Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sage Napisano Kwiecień 2, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 2, 2019 dzieki chlopaki za wszystko biore sie za lekturke pozdrawiam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts