Reverse Napisano Luty 8, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 8, 2019 Mam problem z funkcją LoadLibrary. Zwraca mi ona NULL, a po sprawdzeniu błędu okazało sie że jest to ERROR_INVALID_HANDLE. Wie ktoś o co tu może chodzić i jak to "naprawić". Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Luty 8, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 8, 2019 Pewnie podałeś złą nazwę pliku i nie można go załadować, albo to nie jest plik dll. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reverse Napisano Luty 8, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 8, 2019 Nazwa pliku napewno jest poprawna. I jeśli chodzi o sam dll, to jest raczej poprawny, bo skompilowałem źródło które stworzył VC++ 6. Chyba że Visual coś partaczy jak robi dll'a. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Luty 8, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 8, 2019 Spróbuj załadować jakiegoś innego i wtedy zobacz, jak będzie działać to jednak masz złą nazwę :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reverse Napisano Luty 8, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 8, 2019 Robiłem już takie sprawdzenie. Brałem dll'e z katalogu system32 i jedne działały poprawnie z LoadLibrary a inne z kolei wywalały ten sam błąd który wspomniany jest powyżej. I już kompletnie nie wiem od czego zależy że jedne dll'e działają z LoadLibrary a inne nie. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Luty 8, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 8, 2019 Jeśli używasz już tego dll-a w swoim programie(a niektórych systemowych napewno używasz) to chyba nie można go załadować drugi raz. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reverse Napisano Luty 8, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 8, 2019 Akurat ten dll którego chce załadować nie jest nigdzie używany, więc to napewno nie wina ponownego użycia. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts