r4dical Napisano Styczeń 26, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 26, 2019 Próbuje wykorzystać dwie funkcje (FindFirstFile i FindNextFile) do przeszukiwania katalogu. Jednak funkcja FindFirstFile zwraca mi jeden bajt, którym jest kropka. Co robię źle? Oto rzykład: HANDLE hFile ; char *FileName = "c:\\*.*" ; //ewentualnie: char FileName[]="c:\\*.*" ; WIN32_FIND_DATA data ; // w WM_COMMAND po nacisnieciu buttona: hFile = FindFirstFile(FileName, &data); SetWindowText(hwndEdit1, data.cFileName); w kontrolce edit pojawia sie kropeczka "." Probowałem już zmieniać miejsce poszukiwania, wszędzie było sporo plików, które funkcja powinna zauważyć. Na początku programu nie było potrzeby dodawać żadnych include'ów. pozdrawiam Mariusz Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Styczeń 26, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 26, 2019 Funkcje, których używasz oprócz plików wyszukują również katalogi. Pojedyncza kropka oznacza bieżący katalog, dwie kropki - katalog nadrzędny. Jeżeli do wyszukiwania używasz ciągu "c:\\*.*", to funcja FindFirstFile zwraca Ci pewnie najpierw bięrzący katalog. Spróbój wpisać wyniki w pętli do ListBoxa - napewno wyświetli Ci się więcej plików. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Styczeń 27, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 27, 2019 Offtopic: Pan artisto na dwa fronty leci: https://warsztat.mmogspot.com/forum/viewtopic.php?t=4880 https://warsztat.mmogspot.com/forum/viewtopic.php?t=4881 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Styczeń 27, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 27, 2019 To chyba nie jest zabronione :) , zwiększa szansę uzyskania odpowiedzi. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Styczeń 27, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 27, 2019 Spoon napisał: To chyba nie jest zabronione :) , zwiększa szansę uzyskania odpowiedzi. A czy ja powiedzialem ze zabronione ? ;) Napisałem sobie tak offtopicowo bo ja jestem master of post++ 8) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts