Smog Napisano Styczeń 24, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 24, 2019 Jak sprawdzić ile milisekund wciśnięty był przycisk(BN_PUSHED) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Styczeń 24, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 24, 2019 Nie wiem o co dokladnie chodzi ale jesli odbierzesz komunikat WM_LBUTTONDOWN (subclassing) to zalaczasz timer(co np 100ms) lub spisujesz do jakiejs zmiennej aktualny czas i potem odbierasz komunikat WM_LBUTTONUP i sprawdzasz aktualny czas i porownujesz lub w tiemrze zwiekszasz jakas zmienna co "tykniecie" timera i jak siej zu pusci ten guzik (WM_LBUTTONUP) to konczysz tiemra i wynik jzu masz. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smog Napisano Styczeń 24, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 24, 2019 Hehe no właśnie tego się obawaiłem:( tzn., że będe musiał użyć timera:D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 25, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 25, 2019 Mozesz nie uzywac timera tylko uzyc f. GetTickCount() ktora zwraca liczbe milisekund. Pamietaj tylko, zeby zmienna ktora bedziesz wykorzystywal do przechowywania czasu wcisniecia byla globalna albo statyczna. Reszte robisz tak jak Piasiu napisal. powodzenia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Styczeń 26, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 26, 2019 Kacz napisał: Hehe no właśnie tego się obawaiłem:( tzn., że będe musiał użyć timera:D Eh, napsialem timer albo pobranie aktualnego czasu nacisniecia i opuszczenia klawisza do zmiennej globalnej i potem porownaie tych wartosci :D Eh, czemu ci ludzie nie czytaja dokladnie. ps ale mam fajny numer posta (222) ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 26, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 26, 2019 Nio tak racja. Zasugerowalem sie postem Kacz'a z tym timerem. Mam nadzieje, ze Mu to pomoze. pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts