Trust Napisano Styczeń 9, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 9, 2019 Moze i to jest banalne dla kogoś kto to umi ale dla mnie nie więc prosze kogoś o pomoc. Gdy napisałem porgram pod konsole mający zapisywać tekst który się napisze i nie wiem jak to zrobić żeby po naciśnięciu ENTER nie kończylo programu tylko przeszlo linie wdół! i zeby dalej dalo się pisać Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 10, 2019 Proponuje czytać ten tekst w pętli. Musisz sobie jeszcze wymyślić jak bedziesz kończył wpisywanie tekstu. Czyli np. wpiszesz EXIT i bedziesz w tej petli sprawdzał czy kolejno wpisywane ciągi nie są twoim końcem czyli EXIT'em :) Jak nie bedziesz wiedział jak to zaimplementować to rzuć kawałek kodu to sie go ładnie zmodyfikuje. powodzenia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trust Napisano Styczeń 10, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 10, 2019 Pinolec wiesz ja dopiero zaczynam więc tak zabardzo nie wiem o co ci chodzio z tom pętlą więc moze jakiśc malutki kod pokazujący wpisywania tekstu w pętli :? :( Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 13, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 13, 2019 char bufor[80] ="", text[1024]=""; do { strcat(text, bufor);//kopiowanie z bufora do text fgets(bufor, 79, stdin);//pobieranie kolejnej lini do bufora } while(strcmp("EXIT\n", bufor));//sprawdzanie czy nie wpisano EXIT i nie wcisnieto entera powodzenia w nauce Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts