Gering Napisano Grudzień 30, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 30, 2018 Czy otrzymam pomoc w sprawie tej czcionki na przycisku , by była standardowa i nie pogrubiona Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 30, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 30, 2018 Napisz w jakim systemie operacyjnym tworzysz okno? Jezeli metoda nie dziala: Scan = CreateWindow("button", "Scan", WS_CHILD | WS_VISIBLE , 10,10,40,18,OknoJenny, (HMENU)100,Hinstance, NULL); SendMessage(Scan,WM_SETFONT,GetStockObject(DEFAULT_GUI_FONT ),0); to trzeba inaczej kombinowac. Nie mam winxp, wiec nic w tym kirunku nie podowiem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gering Napisano Grudzień 30, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 30, 2018 Wszystko robie pod Win XP Professonal Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Grudzień 30, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 30, 2018 Piszę i błedy wyskakują No to przynajmniej przeczytaj co to za błędy SendMessage(Scan,WM_SETFONT,(WPARAM)GetStockObject(DEFAULT_GUI_FONT ),0); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gering Napisano Grudzień 30, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 30, 2018 Wyszło mi !!!!!!!! :D . Dzięki Spoon Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 30, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 30, 2018 Właśnie o to chodzi. Jeżeli przy samej kompilacji wyskakuje błąd, to znaczy, że coś źle wpisaliśmy - błąd składni. Ja programuje w delphi i dlatego tak, a nie inaczej podałem a ty bez przystosowania kodu do danego języka i kompilatora skopiowałeś jak leci. I właściwie większość tutaj podpowiedzi jest dobra, ale błędy wychodzą właściwie z tak prozaicznych rzeczy. Bo nie jest wina podpowiadającego (bo przecież w tym dziale mówimy o api, a nie o jakimś szczegółowym języku programowania) tylko korzystającego z podpowiedzi. Przecież nie da się podpowiedzieć tak celnie, że wszystko to co przepiszesz to będzie działało idealnie. Własna inteligencja też jest potrzebna (Ghost ja nic nie sugeruje ). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gering Napisano Grudzień 31, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 31, 2018 No ja mysle ze ty nic nie sugerujesz !! :x Ja mam dopiero 16 lat znam c++ a przygode z winapi zaczołem w tym roku . Mam ksiązke do winapi i czekam na wakacje zeby ja wchłonąc Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts