Gering Napisano Grudzień 28, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 28, 2018 Mam problem robie sobie przyciski i napis na nich jest pogrubiony , co zrobić by był normalny tak jak na innych przyciskach windows'a . ?? Z góry dziekuje za pomoc Zrobiłem zgodnie z artykulem : https://devstart.pl/temat/4971-dev-c-i-kontrolki/ i nie chodzi a pisze pod dev-cpp . Przycisk tworzę za pomocą CreateWindow case WM_CREATE: { HWND Scan; Jenny = ((LPCREATESTRUCT) lParam)->hInstance ; Scan = CreateWindow("button", "Scan", WS_CHILD | WS_VISIBLE , 10,10,40,18,OknoJenny, (HMENU)100,Jenny, NULL); CreateWindow("button", "Stop", WS_CHILD | WS_VISIBLE , 10,28,40,18,OknoJenny, (HMENU)101,Jenny, NULL); CreateWindow ("LISTBOX", NULL, WS_CHILD | WS_VISIBLE | WS_BORDER | LBS_SORT, 70,10, 400, 200, OknoJenny, (HMENU) 123, (HINSTANCE) GetWindowLong (OknoJenny, GWL_HINSTANCE), NULL) ; SendMessage(GetDlgItem(OknoJenny, 100), WM_SETFONT,wParam,true); i nie chodzi , co ja robie zle ? Moze mały przykład Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Grudzień 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 29, 2018 Ghost nie rób z każdym takim samym pytaniem nowego tematu tylko dopisuj w poprzednim. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 29, 2018 U mnie, tj. w win98 to pomaga: SendMessage(uchwytprzycisku,WM_SETFONT,GetStockObject(DEFAULT_GUI_FONT ),1); jezeli funkcje chcesz przypisac w komunikacie np. WM_CREATE to na koncu moze byc 0 a nie 1. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts