Trust Napisano Grudzień 21, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 21, 2018 Mam se kontrolke edit i nie wiem jak za pomocą nacisnięcia guzika sprawdzić co w edicie jest wpisane potem skopiować to do jkiejs zmienej i wyswietlic w MessageBox Bardzo bym prosił o przykładowy programik(używam dev-c++) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 21, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 21, 2018 A umiesz korzystac z funkcji SendMessage (tutaj ze stala WM_GETTEXT), lub GetWindowText? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trust Napisano Grudzień 21, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 21, 2018 no wlasnie oto chodzi ze cos o tym slyszalem ale nie wiem jak tego uzyc (moze jakis maly gotowy kod gdzie i co??) THANKS Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Grudzień 21, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 21, 2018 A potrafisz otworzyć helpa i wpisać GetWindowText lub WM_GETTEXT? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kępa Napisano Grudzień 21, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 21, 2018 Witam. Mozesz to zrobic na przyklad tak: case WM_COMMAND: switch(LOWORD(wParam)) { case ID_BUTTON: char tekst[45]; GetWindowText(hEdit, tekst, GetWindowTextLength(hEdit) + 1); MessageBox(hOkno, tekst, "Komunikat", MB_OK); break; } break; ID_BUTTON to identyfikator buttona, w ktory klikasz. Pozdrawiam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts