Anonymous Napisano Grudzień 18, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 18, 2018 Witam wszystkich. Mam taki problem: Muszę pobrać z systemu (windows XP) mój adres IP. Problem polega na tym że chodzi mi o adres przydzielony dynamicznie przez serwer (neostrada). Jeżeli ktoś wie jaka funkcja API może zwrócić taki adres to bardzo prosze o pomoc. Z góry dzięki POZDRO!! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parody Napisano Grudzień 18, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 18, 2018 Nigdy nie miałem NEO ale do sprawdzania mojego adresu wykorzystuje poniższy kod: char buff[100]; char *IP; hostent *lphe; WSADATA WSAData; WSAStartup(MAKEWORD(2, 0), &WSAData); gethostname(buff, 100); lphe = gethostbyname(buff); IP = inet_ntoa(*(in_addr*)*lphe->h_addr_list); WSACleanup(); Wydaje mi się, że powinien działać z NEO. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts