Riddle Napisano Grudzień 17, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 17, 2018 W którym miejscu trzeba napisać funkcje, która by wyświetlała tekst w oknie typu CHILD????? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quirk Napisano Grudzień 17, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 17, 2018 Moze sie myle ale zasadniczo wszystko co masz na formie to sa okna typu CHILD, a to gdzie napiszesz funkcje nie gra roli. Bardziej liczy sie to jak ta funkcja wyglada i do czego sie odwoluje Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Grudzień 18, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 18, 2018 Trochę nieprecyzyjnie zadałeś pytanie i w sumie nie wiadomo czy chodzi Ci o: 1. Narysowanie tego tekstu na jakiejś kontrolce w jej komunikacie WM_PAINT - w tym przypadku musialbyś subclassować kontrolkę i obsłużyć w jej funkcji obsługi ten komunikat. 2. Spowodować zmianę tekstu kontrolki dziecka (np. editboxa - jego zawartość to jakby tytul jego okienka), co spowoduje wypisanie się na niej tekstu - w tym przypadku musisz wysłać do niej komunikat WM_SETTEXT 3. O coś innego - w tym przypadku to ja nie wiem ;-) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Grudzień 19, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 19, 2018 Z precyzuje pytanie.... Mam główne okno oparte na klasie WNDCLASSEX. W funkcji powrotnej w WM_INITDIALOG tworze okno typu "edit". I w jaki sposób można narysować na nim text, używając funkcji textout, albo drawtext?? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Grudzień 19, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 19, 2018 Jeżeli chcesz koniecznie rysować w kontrolce Edit funkcjami textout lub drawtext (choc nie wiem czemu, ta kontrolka obsługuje wyświetlanie tekstu sama - ja bym wysłał do niej WM_SETTEXT), to odpowiedzią na Twoje pytanie jest punkt pierwszy mojego poprzedniego posta. :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Grudzień 20, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 20, 2018 Wedlug mnie mozesz to zrobic tak jak w innych oknach. Najpierw pobierasz kontekst graficzny tego EDITa no i sprawa jest juz prosta - rysujesz na tym kontekscie :) HDC hdcEDITa = GetDC(hwdnEDITa); TextOut(hdcEDITa, ...); ReleaseDC(hwdnEDITa, hdcEDITa); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts