Riddle Napisano Grudzień 4, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 4, 2018 Tworząc swój program z tray'em wspierałem się na tekscie Salwador'a zamieszczonego na tej stronie. I mam kilka pytań... 1. Skąd się u niego wziął komunikat WM_TRAY, z tego co ja wiem to takiego nie ma??? (ale to jest mały kłopot bo zawsze można go stworzyć). 2. Podobnie jak wyżej pobiera 2 komunikaty tj.: WM_LBUTTONDOND i WM_RBUTTONDOND-> przecież takich nie ma. 3. Mój program kiedy się minimalizuje przechodzi do tra'ya. Czy ktoś wie może jak tą operacje można odwrócić!!!??? Np. w momencie kiedy klikamy lewy przyciskiem myszki na ikone w tray'u, to program znowu się pokazuje??? P.S. Przydałby się kod żródłowy wykorzystujący tray'a. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Grudzień 4, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 4, 2018 Kod źródłowy jest na ftp://winapi.org , tam znajdziesz odpowiedź na wszystkie twoje pytania :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts