Fetish Napisano Grudzień 3, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 3, 2018 Witam !! Mam problem z zapisywaniem bitmapy do pliku. Chodzi o to jak przechwycić to co jest narysowane w okinku i to zapisać do bitmapy. To że trzeba wypełnić struktury LPBITMAP info to wiem, tylko nie za bardzo wiem jak i czym. Czytałem SDK i próbowałem zawartych tam przykładów i nadal lipa. Może ktoś ma jakieś przykłady albo artykuł o tym. Z góry dzięki. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Grudzień 3, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 3, 2018 Przykład z sdk na pewno działa bo kiedyś się tym bawiłem i nie było problemów Graphics and Multimedia>>GDI>>Bitmaps>>Storing an Image Zapisywanie bmp w czystym winapi jest zdrowo zakręcone, dużo łatwiej to zrobić np. używając gdi+ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fetish Napisano Grudzień 3, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 3, 2018 to jeśli działają to źle przechwytuje HDC okienka ?? co mam przechwycić żeby zapisać to co na okienku jest ?? gdi+ ? co to jest ?? jakieś linki odnośnie tego może ktoś ma ?? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Grudzień 4, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 4, 2018 gdi+ ? co to jest ?? jakieś linki odnośnie tego może ktoś ma ?? Gdi+ to takie przybajerzone gdi, całkiem fajne, odczytuje i zapisuje wszystkie popularne typu plików graficznych i całe jest opisane w sdk, jaką wersję sciągnołeś skoro tego nie masz? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fetish Napisano Grudzień 6, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 6, 2018 SDK mam z borland buildera 6. Niestety nie ma w nim jakiegokolwiek opisu GDI+. Co gorsza nie ma bibliotek do tego :(. Może ktoś wie skąd zassać pod buildera jakieś liby do GDI+ ?? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 6, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 6, 2018 Jezeli korzystasz zdelphi i bezposednio z VCL, to nie lepiej zkorzystac juz z klas, w tym przypadku TBitmap z modulu Graphics? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fetish Napisano Grudzień 6, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 6, 2018 dla wyjaśnienia niejasności - pisze w c++ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 6, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 6, 2018 Zobacz jak zapisac na przykladzie z zasobow do pliku: https://members.fortunecity.com/shetzl/svbmres.html Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fetish Napisano Grudzień 7, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 7, 2018 coś link nie działa Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 7, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 7, 2018 no to drugi link: https://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/gdi/bitmaps_7zfp.asp Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts