Aspect Napisano Listopad 21, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 21, 2018 jn-tek napisał: ... Mam pomysł, żeby zrobić okno w odpowiednim stylu, ale to nie jest najlepszy pomysł ... Nie wiem, czy dokładnie o to Ci chodzi, ale do menu podręcznego najprościej chyba używać funkcji: BOOL TrackPopupMenu( HMENU hMenu, // handle to shortcut menu UINT uFlags, // options int x, // horizontal position int y, // vertical position int nReserved, // reserved, must be zero HWND hWnd, // handle to owner window CONST RECT *prcRect // ignored ); Jeżeli chodzi o pozycjonowanie, to tak jak Piasiu pisał pobierz współrzędne kursora funkcją GetCursorPos();, wpisz je do parametrów x i y, a parametr uFlags ustaw na TPM_RIGHTALIGN | TPM_BOTTOMALIGN (tray zazwyczaj znajduje się w prawym, dolnym rogu ekranu). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Listopad 26, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 26, 2018 Dzikuję bardzo ... :-) Udało mi się to wcześniej zrobic przy użyciu MFC, ale teraz wracam do API ... Okazuje się że to menu robi sie dość podobnie ... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts