Quad Napisano Listopad 15, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 15, 2018 1. Czy ktoś może pomógł by mi napisać funkcję, która przy pomocy komunikatu WM_KEYDOWN wpisywała by do otwartego okna (np. jeżeli jest otwarty Notatnik, to tekst pojawiał by się w polu edycji tekstu) jakiś tekst. HWND do okna pobieram za pomocą GetForegroundWindow(), ale gdy wysyłam do tego, to żaden tekst mi się nie pokazuje. 2. Jak zamnienić jakiś znak na virtual-key code? Potrzebne mi to jest przy wysyłaniu komunikatu WM_KEYDOWN . Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Listopad 15, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 15, 2018 Hmm, text moze dlatego ci sie nei pojawia ze ty wysylasz komuniakt do okna a poiwnienes wyslac komunikat do Edita w tym oknie (mowa o notatniku). Jak to zorbic nie wiem ale napewno sie da i pewnie ktos napisze. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Listopad 15, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 15, 2018 Ad1. Też chciałem tak zrobić ale coś mi nie wychodziło :) Ad2. VkKeyScan() Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trace Napisano Listopad 19, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 19, 2018 Na stronie https://www.extremeprog.host.sk/topic.php?count=27 Jest opis jak otrzymać uchwyt do okna potomnego uruchomionej aplikacji. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts