Law Napisano Wrzesień 12, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 12, 2018 Normalnie to programuję w WinAPI w Delphi (a tam wystarczyło treść pisać w pliku .dpr), ale chcę się trochę pobawić w C++ (dokładnie w Borland C++ 6) i nie mam pojęcia jak to zrobić, żeby się skompilowało. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Wrzesień 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 12, 2018 Eh to normalnie tzreba do tego poznac jezyk C++. Ale wedlug mnie jak ktos jzu zna jakis jezyk to nie bedzie problemow bo poprostu sa male roznice. A jesli jzu psiales w Delhpim w WinAPI to napisanie tego samego w C++ jest prawie tak samo proste jak w Delphim. Jedyna roznica jest taka ze w C++ zamiast BEGIN i END. masz glowna funckje WinMain i to tylko tyle z roznic. No oczywisice sa ejszcze roznice jezyka ale z napisaniem okienka w c++ nie ma problemu bo przeciez pelno tego syfu po necie jak i równiez na stronie www.winapi.org :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Wrzesień 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 12, 2018 Przykłady do lekcju mozna znalezc na ftp://winapi.org Po ostatniej awarii wszystko sie troche pomieszalo ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Law Napisano Wrzesień 13, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 13, 2018 W ogóle, nie o to mi chodziło. Ale pogadałem ze znajomym informatykiem i powiedział, że to trzeba przez wizard Console. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Wrzesień 13, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 13, 2018 Ja tam bulidera na oczy niewidzialem ale jesli Wizrad Console to jest proostu aplikacja konsolowa to jak napsizesz program w winapi to ci sie nei skopiluje bo przeciez to konsola. kurde msuze dorwac gdzies Bulider Personal zbey obcykac jak to wyglada :/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prochor Napisano Wrzesień 21, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 21, 2018 Piasiu napisał: Ja tam bulidera na oczy niewidzialem ale jesli Wizrad Console to jest proostu aplikacja konsolowa to jak napsizesz program w winapi to ci sie nei skopiluje bo przeciez to konsola. No, nie zupelnie. W koncu to Borland Piasiu napisał: kurde msuze dorwac gdzies Bulider Personal zbey obcykac jak to wyglada :/ Oj, lepiej nie. Szkoda nerwow :P Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Wrzesień 21, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 21, 2018 Ostatnimi czasy wskrzesilismy na stronie dzial FAQ wiec mozesz tam poszukac jak skompilowac program w WinAPI. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts