Wrath Napisano Sierpień 13, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 13, 2018 Ja mam ten sam problem!! Programuje pod VC++ 6.0 i też przy kompilacji pojawia mi się bład: LIBCD.lib(crt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _main Debug/Main.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals Error executing link.exe. Bardzo prosze o pomoc bo jak na razie to moja nauka VC++ stoi w miejscu właśnie przez ten błąd. Czy moze chodzić o jakieś ustawienia kompilatora?? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Sierpień 13, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 13, 2018 Zebys nie mial tego bledu musisz włączyć VC++ wybrać z menu File->New... potem Win32 Application w polu Projekt Name wybierasz nazwe projektu potem daj OK i naciskaj cały czas OK lub NEXT w kolejnych okienakch az ci sie jzu to wszystko skonczy (i jak bedziesz mial cos do wyboru to wybierz Empty...) potem tylko wybierz znowu z menu File->New.. -> SourceFile lub HeaderFile wedle zyczen i po bolu ;) mozesz juz pisac Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts