Nemo Napisano Lipiec 25, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 25, 2018 W VisualC++ jest opcja kompilowania Debug i Release. I wiem ze jak uzywam Release to EXEk mniej zajmuje. W DevC++ nie zauwazylem zeby mozna bylo wybrac takak opcje. Wiec jak ktos wie jak odchodzic EXEka w DevC++ to prosze napisac. Bo jak skompilowlame zwykle okienko w WinAPI to mi EXEk zajmuje 99KB Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Lipiec 26, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 26, 2018 Kompilacja Release nie jest tylko i wyłącznei odchudzoną wersją Debug. Wersja Debug jest większa dlatego, że zawiera dodatkowe informacje pozwalające łatwiej znaleźć błąd w fazie tworzenia aplikacji (asercje i inne pierdoły), a nie dlatego, ze jest niezoptymalizowana (w sensie nieodchudzona). Dev C++ nie generuje wersji Debug (w sensie takim jak wyżej ;-) ), gdyż jest to dość proste środowisko, on generuje od razu wersje Release ;-). A rozmiar 99kB to i tak jest nieduży w porównaniu np. do szkieletowej aplikacji MFC z dolinkowanimi statycznie bibliotekami (16MB). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Lipiec 26, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 26, 2018 No to troche kijowy ten kompilatorek. Ale i tak mnie EXEk zajmuje niz w Delphim :D A co do 16MB to masakra - ja nigdy jeszcze nie zrobilem exeka ktory tyle by zajmowal - nie liczac tych ktore mialy cos w zasobach Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts