Enigma Napisano Lipiec 11, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 11, 2018 Jak dowiedzieć się czy button został naciśnięty? Coś tam pisze na stronie, ale ja sprawdzałem i mi nie działa ;(. Z góry THNX Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Lipiec 11, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 11, 2018 Jeśli chcesz wychwycić moment naciśnięcia guzika to proostu w funkcji komunikatów obsługujesz komunikat WM_COMMAND w taki sposób: #define ID_BUUTON 100 [...] LRESULT CALLBACK WndProc(HWND hWnd, UINT Msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam) { switch(Msg) { case WM_CREATE: CreateWindow("button", "Guzik", WS_CHILD | WS_VISIBLE, 10,10,70,26, hWnd, (HMENU)ID_BUTTON, hinstance, NULL);//tworzysz buttona return 0; [...] case WM_COMMAND: switch(HIWORD(wParam))//sprawdzasz czy kliknieto { case BN_CLICKED: switch(LOWORD(wParam))//sprawdzasz na co kliknieto ;) { case ID_BUTTON: ShowWindow(hwnd_m, SW_SHOWNORMAL); break; } break; } return 0; return DefWindowProc(hWnd, Msg, wParam, lParam); } Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts