Enigma Napisano Lipiec 5, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 5, 2018 1. Gdy w utworzonym edicie przy pomocy funkcji (CreateWindow("edit", NULL, WS_CHILD | WS_VISIBLE, 10,10,100,40, hWnd, (HMENU)100, hInstance, NULL); ) chce wpisać jakiś tekst i wykorzystuje wtedy opengl to naciskając jedną literę pojawiają mi się 3! Gdy pisze program w samym winapi to nie ma tego problemu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Lipiec 6, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 6, 2018 Nie zaabrdzo to ruzmiem. Opisz problem jaśniej. Opisz dokladniej jak wczytujesz to za pomoca OGL - bo ja nie wiem w czym szukac błędu ;] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enigma Napisano Lipiec 10, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 10, 2018 Chodzi o to, że np. pisze sobie program w winapi, prawda? Wstawiam edit i obok edita wyświetla mi się tekst ( to co wpisałem w edicie ) przyklad: e- edit inne litery - teksty eeeeeeee e kuba e kuba eeeeeeee Noo. Ale chce jeszcze, żeby obok rysował mi się kwadrat. Dochodzę do wniosku że najłatwiej to zrobić przy pomocy opengl. Inicjuję opengl. I wtedy coś się psuję ( to przez wyświetlanie tekstu - ale to już wiem jak z tym poradzic ). No wiec wyswietlam tekst w opengl. Ale jest teraz ten problem, ze odbiera bardzo szybko klawiature. I jezeli nacisne klawisz i go w 1/1000 sekundy nie puszcze to wysiwetla mi kilka liter. Na tym polega problem. PS: Nawet jak nie wyswietlam tekstu to jest ten problem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts