Mime Napisano Czerwiec 27, 2018 Autor Zgłoś Napisano Czerwiec 27, 2018 Chodzi o lekcje z ReBar-em a do kladniej o to ze nie mge zmienic polozenia tego paska... obojetnie co by nie bylo wpisane w pozycji okna i jego rozmiaru przy CreateWindow() ani przy pomocy MoveWindow()... jak zmienic polozenie i rozmiar pomocy :D :D :D Cytuj
Generał Napisano Czerwiec 27, 2018 Zgłoś Napisano Czerwiec 27, 2018 O ile sie nie mylę to kontrolka ReBar ma te wartości za nic. Zawsze jest położona u góry okna i przyjmuje szerokość okna(co do tego to pewności nie mam - ale pewnie tak jest). Wiec nie zmienisz jej położenia i nie uda ci sie jej utworzyć np. przy dolnej krawędzi okna Cytuj
Phoenix Napisano Czerwiec 28, 2018 Zgłoś Napisano Czerwiec 28, 2018 Z tego co wiem ten sam problem dotyczy kontrolki toolbar, wiec calkiem mozliwe ze pawlos ma racje :) Pozdrawiam Cytuj
Aspect Napisano Czerwiec 29, 2018 Zgłoś Napisano Czerwiec 29, 2018 Zeby mieć wpływ na położenie Rebara musisz, przy tworzenu jego okna ustawić mu styl CCS_NOPARENTALIGN. Nie bedzie wtedy "przylepiał się" do górnej krawędzi okna. Musisz jednak pamiętać, ze od tej chwili to ty będziesz odpowiedzialny za położenie (i rozmiar!!!) Rebara, czyli w funkcji MoveWindow będziesz musiał podać dokładne współrzędne wszystkich czterech jego rogów, po każdej zmianie rozmiaru okna. Ps. ;)Jeżeli chcesz żeby Rebar był ułożony pionowo musisz przy tworzeniu ustawić mu styl CCS_VERT. Cytuj
Phoenix Napisano Czerwiec 29, 2018 Zgłoś Napisano Czerwiec 29, 2018 A czy w ten sam sposob mozna zmieniac polozenie Toolbar'a ? Pozdrawiam Cytuj
Aspect Napisano Czerwiec 29, 2018 Zgłoś Napisano Czerwiec 29, 2018 Myślę, ze nie zaszkodzi spróbować ;-). Nie sprawdzałem, ale na 99% tak. Cytuj
Recommended Posts