Mime Napisano Czerwiec 27, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 27, 2018 Chodzi o lekcje z ReBar-em a do kladniej o to ze nie mge zmienic polozenia tego paska... obojetnie co by nie bylo wpisane w pozycji okna i jego rozmiaru przy CreateWindow() ani przy pomocy MoveWindow()... jak zmienic polozenie i rozmiar pomocy :D :D :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generał Napisano Czerwiec 27, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 27, 2018 O ile sie nie mylę to kontrolka ReBar ma te wartości za nic. Zawsze jest położona u góry okna i przyjmuje szerokość okna(co do tego to pewności nie mam - ale pewnie tak jest). Wiec nie zmienisz jej położenia i nie uda ci sie jej utworzyć np. przy dolnej krawędzi okna Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix Napisano Czerwiec 28, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 28, 2018 Z tego co wiem ten sam problem dotyczy kontrolki toolbar, wiec calkiem mozliwe ze pawlos ma racje :) Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Czerwiec 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 29, 2018 Zeby mieć wpływ na położenie Rebara musisz, przy tworzenu jego okna ustawić mu styl CCS_NOPARENTALIGN. Nie bedzie wtedy "przylepiał się" do górnej krawędzi okna. Musisz jednak pamiętać, ze od tej chwili to ty będziesz odpowiedzialny za położenie (i rozmiar!!!) Rebara, czyli w funkcji MoveWindow będziesz musiał podać dokładne współrzędne wszystkich czterech jego rogów, po każdej zmianie rozmiaru okna. Ps. ;)Jeżeli chcesz żeby Rebar był ułożony pionowo musisz przy tworzeniu ustawić mu styl CCS_VERT. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix Napisano Czerwiec 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 29, 2018 A czy w ten sam sposob mozna zmieniac polozenie Toolbar'a ? Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Czerwiec 29, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 29, 2018 Myślę, ze nie zaszkodzi spróbować ;-). Nie sprawdzałem, ale na 99% tak. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts