Nemesis Napisano Czerwiec 25, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 25, 2018 Chodzi mi o winApi - dodawanie textu zeby poprzedni zostal zrobilem (sygnal EM_REPLACESEL). Nie wiem co trzeba wyslac do edita zeby przejsc do nastepnej linii. Edit moze byc w multiline (ES_MULTILINE) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Czerwiec 25, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 25, 2018 Witaj Dodawanie tekstu do edita multiline robi sie poprzez wyciagniecie z niego tekstu ktory juz tam jest i dodanie do niego nowego tekstu. Wszystko razem wrzucamy pozniej do edita. Przejscie do nastepnej lini to oczywiscie '\n' ewentualnie '\n\r' to sie tyczy oczywiscie operacji na ciagu znakowym. Jak chcesz przejsc do kolejnej lini w edicie, to wyslij mu komunikat o wcisnieciu 'entera'. Troche zamotalem ale powinienes zrozumiec co mialem na mysli :P Tak nawiasem. Czakol WinAPI to nie kompilator tylko programistyczny interfejs :!: Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Czerwiec 25, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 25, 2018 Ta wiem pinolec :P potem jak czytalem co napisalem domyslalem sie ze kazdy tak pomyslizle zdanie zbudowalem ;] pinolec ja rozumiem chcialem to napisac :P:P:P ale edit ma linijki? noczy dodatkowe linijki myslalem ze to okienko Edit czyli tylko text a lsitbox richedit itp to tego ;] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix Napisano Czerwiec 26, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 26, 2018 Natrualnie ze kontrolka Edit posiada mozliwosc zrobienia jej jako multiline. Nalezy ustawic w opcjach kontrolki jako Multiline lub przy tworzeniu w funkcji CreateWindow dodac jej styl ES_MULTILINE. Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts