Specter Napisano Czerwiec 19, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 19, 2018 TServerSocket - jak pobrac IP z powiedzmy polaczeina 1szego jak ustawic i przypisac ze to IP to 1sze polaczenie rozumiecie? ;] chce napsiac program ze laczy sie 300 ludzi powiedzmy uzywajac TServerSocket i jest TServerSocket ServerSocket->Connections[0]; czy jakso tak wlasnie nie wiem jak zeby pobrac informacje o Connections[0] i przypisac np ze to IP 32.435.2.42 i Marcin a Connections[1] to IP 43.658.32.54 i Zenowefa wie ktos jak mi pomoc? ;] i zeby wyslac do wybranej osoby, (ip) i jak sprawdzic iel podlaczonych i ktore IP jest do ktorego Connections[<ktore>] jesli daje gdy ktos sie polaczy dodaj jego ip do lsitbox jak sprrawdzi ze 4ty leement lsitbox to Connections[4] a nie Connections[8] // jesli dorbze pisze Connections[0] ze tak sie wczytuje 2. lsitbox i irchedit sa items i line jak pobrac 1szy drugi items czy linie 1-sza 2ga lub suunac oczyscic... ipt Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nova Napisano Lipiec 22, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 22, 2018 nic nir zroumiałem z tego co napisałeś... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano Lipiec 23, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 23, 2018 Cos zkumalem i jezeli dobrze mysle to moj znajomy proboje cos podobnego klepnac w Delphi - projekt w fazie przemyslen :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Lipiec 23, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 23, 2018 w Delphi to robisz tak: ServerSocket1.Socket.Connections[0].SendBuf(buf, count); gdzie: buf - to jakis bufor z danymi - w c++ to pewnie jakis wskaźnik ;) count - wielkosc bufora ;) pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts