Specter Napisano Czerwiec 19, 2018 Autor Zgłoś Napisano Czerwiec 19, 2018 TServerSocket - jak pobrac IP z powiedzmy polaczeina 1szego jak ustawic i przypisac ze to IP to 1sze polaczenie rozumiecie? ;] chce napsiac program ze laczy sie 300 ludzi powiedzmy uzywajac TServerSocket i jest TServerSocket ServerSocket->Connections[0]; czy jakso tak wlasnie nie wiem jak zeby pobrac informacje o Connections[0] i przypisac np ze to IP 32.435.2.42 i Marcin a Connections[1] to IP 43.658.32.54 i Zenowefa wie ktos jak mi pomoc? ;] i zeby wyslac do wybranej osoby, (ip) i jak sprawdzic iel podlaczonych i ktore IP jest do ktorego Connections[<ktore>] jesli daje gdy ktos sie polaczy dodaj jego ip do lsitbox jak sprrawdzi ze 4ty leement lsitbox to Connections[4] a nie Connections[8] // jesli dorbze pisze Connections[0] ze tak sie wczytuje 2. lsitbox i irchedit sa items i line jak pobrac 1szy drugi items czy linie 1-sza 2ga lub suunac oczyscic... ipt Cytuj
Nova Napisano Lipiec 22, 2018 Zgłoś Napisano Lipiec 22, 2018 nic nir zroumiałem z tego co napisałeś... Cytuj
Gucio Napisano Lipiec 23, 2018 Zgłoś Napisano Lipiec 23, 2018 Cos zkumalem i jezeli dobrze mysle to moj znajomy proboje cos podobnego klepnac w Delphi - projekt w fazie przemyslen :) Cytuj
Nemo Napisano Lipiec 23, 2018 Zgłoś Napisano Lipiec 23, 2018 w Delphi to robisz tak: ServerSocket1.Socket.Connections[0].SendBuf(buf, count); gdzie: buf - to jakis bufor z danymi - w c++ to pewnie jakis wskaźnik ;) count - wielkosc bufora ;) pozdrawiam Cytuj
Recommended Posts