Duckling Napisano Czerwiec 1, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 1, 2018 hej ustawiam sobie nowy styl ta funkcja SetWindowLong ale styl pozostaje stary ... jak go odswiezyc? probowalem z uniewaznianiem obszaru okna i odsiwezaniem ale nic z tego pozdroi Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generał Napisano Czerwiec 1, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 1, 2018 Wydaje mi się ,że nie trzeba odświeżać okna ,gdyż samoczynnie styl jest uwzględniany ,ale mogę się mylić. Rzuć kodem...to zobaczymy może coś innego jest złe.. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckling Napisano Czerwiec 1, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 1, 2018 w sumie to nie wiem co tu rzucac ale ok (po nacisnieciu przycisku): SetWindowLong(hwnd, GWL_STYLE, WS_POPUP | WS_VISIBLE) ; i to by bylo tyle... styl jest uwzgledniany ale widac to dopiero po zmianie rozmiarow okna tzn jak rozciagam okno (poprzedni styl to WS_OVERLAPPEDWINDOW | WS_VISIBLE) to dopiero wtedy zmienia sie w popup. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generał Napisano Czerwiec 1, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 1, 2018 A jednak(po wiekszym wczytaniu się w MSDN) okazało się ,że opracaje te są cachowane. A więc trzeba dać: SetWindowPos(hWnd,HWND_TOP,0,0,300,200,SWP_FRAMECHANGED); aby zmiany zostały wprowadzone..ważny jest ostatni parametr..pozostałe musisz dobrać tak aby pasowały do tego co chcesz uzyskać... :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckling Napisano Czerwiec 1, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 1, 2018 a widzisz patrzylem w FAQu i byla podana metoda z SetWindowPos ale parametry byly inne - tzn bez tego co Ty wpisales zaraz to sprawdze Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generał Napisano Czerwiec 1, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 1, 2018 Sugerowałem się tym ,że jak pisałem programik dodający styl przeźroczystości (GWL_EXSTYLE) to nie trzeba było takich manewrów wyprawiać. Styl od razu był akceptowany i ustawiany. A co do działania to napewno działa..bo sprawdzałem :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckling Napisano Czerwiec 2, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 2, 2018 dziala elegancko, dzieki ! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts