Specter Napisano Maj 13, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 13, 2018 wie ktos moze jak napisac taki program jak jest ctrl + alt + del w XP , nazwa procesu(plik.exe), CPU *wykorzystanie procesora) , uzycie pamieci (kb), nazwa uzytkownika ktory uzywa, ID procesu, priorytet procesu, oraz pelna sciazka do pliku? (jakie funkcje uzyc, i moze jak jakis helpik opis co gdzie wpisac) :/ potrzbuej stresznie jak ktos moze poprosze :)[/img] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Maj 14, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 14, 2018 Lista wszystkich procesów: win98 - CreateToolhelp32Snapshot,Process32First,Process32Next winNT - EnumProcesses potem OpenProcess z flagą PROCESS_ALL_ACCESS i masz dostęp do wszystkich procesów GetModuleFileName - ścieżka do pliku exe GetProcessTimes - czas działania programu, wykorzystanie procka itp. Jest jeszcze cała masa innych funkcji, poszukaj w helpie. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Maj 16, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 16, 2018 WIelkie dzieki :) lecz bym prosil o przyklad :P bo w helpie zbytnio nie mam opisy konstrukcji wiesz sprintf(bla,"text",char *fds); i takie nasunelo mi sie pytanko nie wiem czy programujesz w bcb ale jest taka zmienn jak String cos; czyli string jagby tablica ;] no wiec uzywam strcat zeby dodacwac texty do buffora wszytko jest ok dopuki nie chce dodac tego stringu i pisze blad nie zamieni inta na char* (czyli na buffor[343]) jak String do nie int :/ wiesz jak pomoc? bo zeby w bcb (C++Builde) pobrac cos z Edit->Text to mszue dac stringa raczej bo wszytko w oknach windy itd to stringi i podtem msuze dodac do buffora[343] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Maj 16, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 16, 2018 A wlasnie zapomnialem ze to na XP / NT potrzebuje jesli masz checi i czas wogule jeszze raz dzieki :) moze na 98 i XP/NT przyda sie ale potrzebuje na XP\NT :) dzieki!! :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts