Specter Napisano Maj 13, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 13, 2018 sndPlaySound("\\system\\wav\\" && czytaj && ".wav", SND_FILENAME | SND_ASYNC); blad jest przy: "\\system\\wav\\" && czytaj && ".wav" jak to zrobic zeby bylo dobrze?? jesli Stringa nie moge uzyc bo wyskakuje blad z zz stringa na chara nie przerobie wie ktos jak mi pomoc? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Maj 13, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 13, 2018 Sprobuj zmontowac cala sciezke uzywajac wsprintf() i potem podstawic wszystko do f. sndPlaySound. Napewno zadziala. Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Maj 14, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 14, 2018 sprobuje ale nie do kocna wqiem jak to uzyc lecz poszukam ;] sprintf chyba wiem jak uzyc :] iwec moze wsprintf bede wiedzial ;] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Maj 14, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 14, 2018 String czytaj; int i,koniec; char wav[50]; char sciezka[30] = "system\\wav\\"; char sciezka2[10] = ".WAV"; czytaj = RichEdit2->Text; RichEdit2->SelectAll(); koniec = RichEdit2->GetTextLen(); for(i=1;i<=koniec;i++) { sprintf(wav,"%s",sciezka); wsprintf(wav,"%c",czytaj); wsprintf(wav,"%c",sciezka2); sndPlaySound(wav, SND_FILENAME | SND_ASYNC); Sleep(1000); } zle co? ;] bo jakos nie dziala :/ jesli czytaj to powiedzmy " lsdasdkldsa" to ni dzila i tak :/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Maj 14, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 14, 2018 sorry za tyle postow ale nie am guzika edit :/ ten program pobiera diokladniej co? pamieci jakie? co jest jaka? RAM dysk ? bo potrzebuje napisac progrm ktory pobiera informacje o komputerze jak najwiecej (XP system) do szkoly a qrde nie wiem jak w sumie ;/ wie ktos moze? pomorze ? :/ { MEMORYSTATUS ms; ms.dwLength = sizeof(MEMORYSTATUS); GlobalMemoryStatus(&ms); wsprintf (buf, "%d", ms.dwTotalPhys); wsprintf (buf, "%d", ms.dwAvailPhys); wsprintf (buf, "%d", ms.dwTotalPageFile); wsprintf (buf, "%d", ms.dwAvailPageFile); wsprintf (buf, "%d", ms.dwTotalVirtual); wsprintf (buf, "%d", ms.dwAvailVirtual); } Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Maj 16, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 16, 2018 String czytaj; int i,koniec; char wav[50]; char sciezka[30] = "system\\wav\\"; char sciezka2[10] = ".WAV"; czytaj = RichEdit2->Text; RichEdit2->SelectAll(); koniec = RichEdit2->GetTextLen(); wsprintf(wav,"%s%s%s",sciezka,czytaj, sciezka2); sndPlaySound(wav, SND_FILENAME | SND_ASYNC); Sleep(1000); Pisałem z pamieci wiec moga być jakies male literowki. pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Maj 16, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 16, 2018 nie no juz wiem w sumei jak to rozwiazac mysle o strcat lecz mam klopot bo jak daje String text_string; strcat(buffor,text_string[4]); pisze ze text_string to int? ;/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Maj 17, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 17, 2018 Ale sie uparłeś na te stringi :) Jak chcesz zamienić stringa na typ char to używaj funkcji c_str() np. string napis="bla bla bla"; char text[100]; strcpy(text,napis.c_str()); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Maj 18, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 18, 2018 O wielkie dzieki ;D a wie ktos jak dodac do listboxa (w C++BUilderze) dodac cos ale nie Lines->Add(); czyli nowa linia ale dodac sam text bez nowej lini jak w richedit ->SelText = "dsa"; Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts