Zyziu Napisano Maj 10, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 10, 2018 Cześć. Miałem czasowe rozstanie z API i zapomniałem podstawy:) Otóż mam problema z najprostszą czynnością - wypisaywaniem textu. Używam funkcji TextDraw aby wypisać tekst w danym prostokącie. Wiem, że aby tekst wyśrodkować należy użyć opcji DT_CENTER. Co należy napisać, aby text został wyśrodkowany w pionie? Prosiłbym o pomoc. Co ciekawe próbowalem DT_VCENTER, jest cos takiego, ale nic nie daje. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Maj 10, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 10, 2018 Oczywiście DT_VCENTER centruje tekst w pionie ale tylko jesli masz jedna linie tekstu. Jak jest tego wiecej to o ile sie nie mylę to trzeba samemu liczyć pozycje w pionie. Jak sie myle to niech mnie ktoś poprawi. Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu Napisano Maj 12, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 12, 2018 Czyli wpisuje w parametrac DrawText DT_CENTER|DT_VCENTER i nic. A może coś jeszcze? Środkuje text w poziomie, a w pionie jest jak bylo Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts