Gluttony Napisano Marzec 25, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 25, 2018 Chciałbym osiągnąć coś takiego jak np jest formularz napisany w vc++ i ma wstawione style xp, to pod xp pokazują się takie dymki informacyjne - jeśli np w oknie dialogowym jest pole number, to jak chcesz wpisać literkę to dymek się pokaże z ikonką błędu i poinformuje cie o nim. Pozatym, problem z toolbarem - Narazie umiem tworzyć tylko New->Win Application->Simple Projects a mam gotowe zródło programu krótkiego tylko któr y wyświetla tylko toolbar i ja otwieram go wciskając plik .dsp czyli projekt, ale jak chce sobie taki kod zrobic w swoim projekcie który umiem (patrz wyżej) to mi przy WinMain w linijce InitCommonControls() wyskakuje error Unresolved cośtam. I jesazcze coś jaki jest dobry programik do robienia buttonów? a może ktoś już ma jakieś fajne buttony zrobione i ich różne stany? Tak żeby też wyglądało jak w xp ale w win2000? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Marzec 25, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 25, 2018 Jezeli chodzi o style z XP pod Win2k to chiba sam bys musial robic recznie ale to sporo zachodu subclassing itp. A co do InitCom..... to musisz dodać do projektu comctl32.lib zerknij do lekcji o wav tam jest opisane jak dodawac lib'a do projektu. pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts