Leon Napisano Styczeń 26, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 26, 2018 W C/C++ pisze od dawna, ale w programowanie windows bawie się od niedawna. Dlatego mam pytanie. Jak można wyświetlać bezpośrednio na desktopie- ekranie windowsa, bez żadnych dodatkowych okienek. Chcę napisać program, który po uruchomieniu wyświetli mi menu bezpośrednio nad swoją ikonką. Dzięki za odpowiedź. A ch! Jeszcze jedno. Czy są jakieś funkcje, które obsługują Outlook Expressa? Np. pobierają listę kontaktów, uruchamiają opcję dodania nowego kontaktu, itd. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 27, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 27, 2018 GetWindowDC(0) pobiera kontekst pulpitu i możemy sobie po nim rysować. Nie jest to zbyt eleganckie ale przy nietypowych aplikacjach moze być przydatne. Czy są jakieś funkcje, które obsługują Outlook Expressa? Niestety ja czegoś takiego nie znam :P Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon Napisano Styczeń 28, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 28, 2018 Dzieki za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanko. Wiem jak zrobic aby okno bylo niewidoczne. Ale jak zrobic aby okno bylo transparentne (przezroczyste)? Dzieki Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 28, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 28, 2018 Wypełniając klasę okna w polu hbrBackground wpisz NULL. Tylko to rozwiązanie wymaga odpowiedniej obsługi komunikatów WM_PAINT. Mam nadzieję że dojdziesz o co chodzi. Natomiast obszar okna non client jeżeli chcesz tez mieć przeźroczyste, to musisz obsługiwać komunikaty z serii WM_NC..... powodzienia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts