t0xic Napisano Styczeń 22, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2018 Ostatnio zacząłem pisac sapera :D ale bez buttonów(tu nie miejcie mnie za idiote ja lubię sobie utrudniać pracę [raz pisałem forum bez SQLa :) ]) no i mam problem ze zmianą rozmiaru okna tzn. gdy wybiorę z menu średniozaawansowany okno nie zmienia rozmiaru i pole wychodzi poza okno tzn. "chowa się". W jaki sopsób zmienić rozmiar okna? Wiem że da się zamknąć okno i otworzyć nowe z nowymi parametrami ale jak to wygląda w praktyce? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 24, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 24, 2018 Zaglądnij do helpa pod pozycję "MoveWindow". Życzę powodzenia. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0xic Napisano Styczeń 26, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 26, 2018 Dzięki, działa. Ale wystąpił następny problem :(. Gdy przesunę okno i wybiorę z menu Gra->Nowa okno zmienia swoje położenie ale pozostaje po nim "cień" tzn ostatni obraz gry. muszę w takim przypadku przesuwać i zmazywać to oknem nowej gry. Troche zamotałem ale myśle że zaczaicie a jeśli nie to dajcie znać to udostępnie kod. Musze go jeszcze troche uporządkować. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0xic Napisano Styczeń 26, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 26, 2018 Dobra, już nie musicie sobie zawracać tym głowy :D Próbowałem odświerzyć okno ale nic nie pomagało i wpadłem dzisiaj na pomysł żeby odświerzyć pulpit :) Wpisałem InvalidateRect(HWND_DESKTOP,NULL,TRUE); i działa :D. Jak chcecie to możecie zobaczyć co mi wyszło. Projekt razem z plikiem exe jest spakowany pod adresem https://ship.me2.pl/download/zonk.zip[219kb] Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts